Świąteczny karp – prosty przepis na pysznego karpia otulonego miodem i migdałami

Tym razem przedstawiamy przepis na karpia, który co roku robi furorę na naszym świątecznym stole. Przepis znaleziony w książce kucharskiej, którą kilka lat temu dostaliśmy od Mikołaja. Wykonanie jest bardzo proste a smak karpia znakomity.

Składniki:

  • 60 dag filetów
  • 2-3 łyżki miodu naturalnego
  • 2-3 łyżki oliwy,
  • 10 dag płatków migdałowych
  • sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Filety myjemy i kroimy na porcje. Następnie nacieramy przyprawami, polewamy miodem połączonym z oliwą i posypujemy migdałami. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia zapiekamy.

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.